Hoe Mark Shuttleworth sy oorvloed opgebou het

Hy is die gewildste as die wêreld se eerste «Afronaut», maar sedert sy terugkeer na die aarde tydens sy 2002-uitstappie oor die Russiese Soyuz TM-34-vuurpylvervoer, het Mark Shuttleworth begin met die triomf van ‘n aansienlik meer lonende heelal: die web van die dinge .

Shuttleworth het Ubuntu, ‘n open-source Linux-werkraamwerk wat alles van robotte tot binnenshuise reguleerders verbind, tot die internet gemaak. Sy organisasie, Canonical, bring kontant in van ongeveer 800 betalende kliënte, waaronder Netflix, Tesla en Deutsche Telekom. Sy welvaart het gehelp om sy totale bates tot $ 1 miljard te ondersteun, volgens Bloomberg.

‘Dit is verwoestend om buitensporig hieroor te konsentreer,’ het Shuttleworth oor sy rykdom gesê. ‘Dit is bloot ‘n onderbreking van die vraag of u die vinger op die maat het van die volgende.’

Wat volgende vir die 44-jarige magnaat is, is die waarborg van Ubuntu die basistaal wat op die web van die dinge gebruik word, waar eindpunttoestelle, byvoorbeeld TV’s en voertuie, hul eie programmerings- en wolkenetwerk het.

Gesaghebbend beskou soveel as 3.000.000 downloads van sy produk en 50 miljoen sekuriteitsopdaterings elke dag, en in die lig van die feit dat Ubuntu gratis is en nie ingeskryf hoef te word nie, is die organisasie nie seker dat die aantal artikels vandag beskikbaar is nie. .

Shuttleworth is in Kaapstad grootgemaak, waar sy pa ‘n spesialis was. Na aanleiding van die Universiteit van Kaapstad in 1996, begin hy Thawte Consulting, wat onmiddellik een van die grootste aanlyn verskaffers van gerekenariseerde goedkeurings word, wat gebruik word om te demonstreer dat webwerwe eg is. In 2000 het hy Thawte vir $ 575 miljoen in voorraad aan VeriSign aangebied. Hy het die geld gekry vir die aanbiedinge voor die dotcom-borsbeeld, en waarskynlik meer as $ 700 miljoen verdien, volgens inligting wat Bloomberg saamgestel het.

Shuttleworth, wat deurspoel met geld en ‘n diepgewortelde belang by die heelal ondersteun, het in die volgende individu verander om Rusland $ 20 miljoen te betaal vir ‘n pas na die ruimte. Hy het vir ‘n jaar in Rusland en met die Nasionale Lugvaart- en Ruimte-administrasie voorberei om te kwalifiseer as een van die drie groepsindividue wat in 2002 deur die Internasionale Ruimtestasie bepaal is.

Terug op aarde stel hy ‘n Afrika-gesentreerde innovasie-beleggingsarm, HBD, op, wat na die goeie gesag Isle of Man migreer en ‘n onderneming subsidieer wat toekennings gee aan hoopvolle sakelui. In 2004 het hy begin met die programmering van Ubuntu as ‘n open source-projek en Canonical gevorm om besigheidsmoontlikhede wat daaruit voortspruit, te ondersoek.

«Dit het my die voordeel gegee om die dinge te benut wat ek regtig belangrik en fassinerend en diep beskou het,» het Shuttleworth gesê.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *