Imprint Shuttleworth: Afrika se eerste webwerf-magnaat

Die opkoms van Thawte

Shuttleworth se voorbeeld van die oorkom van teëspoed wat in 1995 gesien is, terwyl hy steeds ‘n understudie aan die Universiteit van Kaapstad was, het Shuttleworth Thawte, ‘n adviesfirma wat ‘n wêreldverskaffer van gevorderde bevestiging geword het, gemaak en vertrou dat buitestander gebruik kan word om veilige verbintenisse met ‘n werker deur die web. Soos aangedui deur AFKInsider, was dit die primêre internetwerker met ‘n volledige sekuriteit wat ooit buite die Verenigde State ekonomies toeganklik is. Shuttleworth het die onderneming in 1999 aangebied aan die Amerikaanse organisasie VeriSign, wat toe 50% van die mark geëis het, en die ander 50% by Thawte. VeriSign het die organisasie vir $ 575 miljoen gekoop toe Shuttleworth net 26 jaar oud was.

Met die voordele van die aanbod van Thawte kon Shuttleworth ongetwyfeld bedank het. Hy gebruik eerder sy kontantvloei om ander Suid-Afrikaners te help om hul latente kapasiteit op te spoor. In die jaar 2000 het Shuttleworth HBD Venture Capital gemaak, ‘n organisasie wat hulpbronne plaas in plaaslike Suid-Afrikaanse organisasies met wêreldwye potensiaal, en in 2001 The Shuttleworth Foundation, ‘n nie-voordelige organisasie wat beteken dat die toelating tot en die aard van Suid-Afrika verbeter word. Afrikaanse opleiding. Shuttleworth was in elk geval die hele tyd besig om na nuwe probleme te soek, en het die lang uitstappie begin vertrek wat hom daartoe sou lei om ‘n ruimtevakansie te wees.

Shuttleworth word die eerste Afrikaan in die ruimte

In 2002 verander Shuttleworth in die belangrikste Afrikaner om die ruimte in te gaan en die tweede privaat inwoner ooit om self ‘n uitstappie in die ruimte op te berg. Shuttleworth het teen ‘n individuele koste van $ 20 miljoen ‘n sitplek op ‘n Russiese vuurpyl gekoop en begin voorberei. Hy het byna ‘n jaar voorberei, waarvan sewe maande in Rusland se Star City deurgebring het in die Yuri A Gagarin State Scientific Research and Testing Cosmonaut Training Centre. Hy blyk noodsaaklik te wees vir die Russiese Soyuz TM-34-groep en het die Internasionale Ruimtestasie (ISS) besoek. Shuttleworth het agt dae aan boord van die ISS ondergaan, waar hy logiese ondersoeke vir Suid-Afrika gelei het. Hy is op vyf Mei 2002 terug aarde toe, maar sy onpeilbare prestasies stop nie daar nie.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *